Recume från en toppen helg

De har varit en toppen helg med massa scrappande, fnissande och kacklande då scrappingen äntligen var dax.
Nästan 100st scrappand tjejer under ett och samma tak hur kul som helst. De har varit massa utmanningar tyvärr han man ju inte ställa upp i alla. Men några han jag göra till. Och vet ni va JAG vann första pris i en av tävlingarna jag var nästan i chocktillstånd när de visade upp min layout, Jag tror att jag nästan skuttade fram och tog i mot priset mer scrappar saker från scrapperiet TACK. De som var roligast med denna tävlingen var att juryn bestod av scrapperiets två ägare.Så de spelade ingen roll om man hade vänner som "hejade" på en. Den var lite klurig/svår oxå man fick bara använda rosa och gröntpapper texten skulle vara svart och detaljer i vinrött. Ofta är de lite vitt i papprena mm och en utmaning var att man inte fick chalka kanterna(svartar kanterna tex) som jag ofta gör, tycker de blir mer liv. vi måste vara himla duktiga i paperdolls just i den tävlingen vann vi alla tre priserna *L* Grattis Erika och Maria hon dessutom vann fler gånger. Hon är så himla duktig/flitg (ja de är de flesta, okej) tror även att vår Annelie också kammade hem något pris om jag inte minns fel.?? huvudet gick på högvarv hela helgen så de var svårt att komma ihåg allt. Tack Malin Malin och Elisabet för ännu en jätte lyckad scrapparhelg. Tack för ett jätte trevligt sällskap  alla som satt runt omkring mig. Och som stod ut med syrran och mig *fniss* ni fick ju lite underhållning *L* i mellan åt.


Här är mitt vinnande bidrag. Med ett kort på Syrrans tös Felicia.






Har två till men den en a känns inte bra ,jag får nog fila lite till på den. Den andra har jag inte hittat någon bra rubrik till så de får ni oxå vänta på.
Ha de

Två nya layouter

Jag då har jag fått gjort två layouter med de nya "sassa frassa" papprena för Arkivet.

papper - en färgad cardstock och sassafraslass nya papper.+ sassafraslass sticker
hörn,board och blomman(med text innuti)
Utstansade blommor i samma papper  med lite glitterlim
gröna frills som stamm.


papper - enfärgad cardstock + sassafraslass "spelpapper"
text -vit thickers ,vit gellpenna
Qk långa pil.
Banden sitter fast med hjälp av häftapparat/klämmor.

Kan knappt fatta att de snart e dax, bara några få dagar kvar till Scrappingen en fartfylld helg med massa scrappande i två dagar. Jippi jippi jippi

Dåliga nyheter blir goda.

Då har man jobbat i natt och är ledig natten som kommer. Vi ska på FEST alltid kul när folk fixar till fest :) :) Och födelsedagsbarnet Annelie brukar fixa och trixa  så är de nog denna gången också. Undra vad man ska ha på sig hmmm 
Igår fyllde min kära mamma år och då låg detta kortet till henne i sin brevlåda.


Till födelsedagsbarnet/festfixan Annelie har jag gjort en liten "väska"/kort där jag har lagt en skaf till tröjan som hon oxå ska få. Hoppas att hon inte kollar in här idag, men de tror jag inte hon hinner, hon har nog fullt upp :)


Tyvärr är jag ingen bra fotograf :( kanske dax att lära sig. *L*

Och årets första Julkort är gjord, ganska stilren tycker jag


Med dåliga nyheter kommer något gott :) Nu var de dax igen, väldigt plötsligt ska en på natten sluta(igen)
De är ingen som hänger med, hon måste ha tagit ett väldigt snabbt beslut?? men men något gott blir de oxå.
Jag ska få komma tillbaka till min gamla rad Jippi. Jag skulle bara gå på denna raden i ca ett halvår för att de annars bara hade blivit ny personal på hela de skiftet. Så snäll som jag är *L*  gick jag med på att byta mina gamla kollegor efter 5 års arbetande ihop mot lite annat i ett halvår men så blev de inte .Halvåret var vääääldigt långt närmare 1  1/2 år . Men oj vad svårt de var att berätta för mina "nya" kollegor att jag skulle byta rad :( Hur gör man de snyggt så man inte sårar någon. Någon skulle tyvärr bli "såra"  Jag berättade att de var nu, jag hade chansen/frågan om att byta tillbaka  och de ville jag göra. Hur jag än väljer så är de alltid någon som blir sårad *Snyft* inte lätt att vara poppis :) mina gamla kollegor blev JÄTTE glada att jag är tillbaka. Here i'm comes girls ...i'm back.

En liten tävling

Hittade en tävling jag gärna vill vara med i, KOLLA in dessa fina bokstäverna bla.

Hur charmiga som helst. Har ni oxå svårt att motstå dessa så varför inte testa du oxå.titta in i
här

Scrapkryssning

Ni har väl inte missat en stor händelse....................... i scrappar världen

Scrapkryssning som kommer att hållas 27/2 - 1 /3 2009
En Kielkryssning med massa kurser (scrappande) 
Som Arkivet (och Stena line)  ordnar. Detta får man ju inte missa. Ni som känner er sugna, får gå in och boka redan "idag" biljetterna kommer att gå åt snabbt. 
Jag ska självklar med!!

Home makeover

Här hemma försöker vi förnya oss lite
Ett Litet smak prov från oss

Så här trasig och ful hade tapeten uppe hos killarnas hall/tvrum blivit.


Och så här blev resultatet. Gråa väggar med en blå"vatten"fondvägg.



Trappan upp till killarnas övervåning
Före

efter.

Trappan blev en riktig 80talare .

Hallen/entren

Den gamla gardroben  hade gjort sitt tyckte jag, och Anders var inte så svår övertalad bara lite.

De blev en mycket större med skjutdörrar .

I hallen har vi en  lite annolunda telefon hylla gjord med hjälp av gamla skridskor och en glasskiva.
Den har hängt med lääääänge vi tycker den är lite charmig och annolunda.



Vi har även i vardagsrummet en annolunda dvdhylla Gjord av gamla skidor och tillhörande pjäxor som sitter fast skruvade i väggen. och skidorna hålls uppe med hjälp av skosnörerna.
Vi gillar både gamlat och nytt som ni ser....

Ja då var de köket som var de "sista" projektet (fast fler lär de bli, har redan lite på lager *L*)
Här kan man verkligen säga att vi har blandat gamalt och nytt.
De ska bara inskaffas ett nytt snyggt köksbord oxå. De blir nog PRICKEN över i't när de kommer på plats.

Snacka om kaos. Luckorna var 11 år gamla antikbetsade furuluckor.

Innan Anders gjorde dem så här FINA..



Lite återstår att fixa som en bräda ovanför kylskåpet bla.Tyvärr är de inte de bästa bilderna .Men jag ville göra de nu på kvällen annars glömmer jag bara av att dokumentera de *L*
Före och efter bilder e ju alltid roligt att se tillbaka på.

Lite inbjudningskort.

Helg igen,herre gud vad tiden rusar iväg( undra hur många gånger man kommer säga/skriva de.)
Imorgon ska Anders måla de sista luckorna till köket. Jag håller tummarna på att de blir bra så vi kan få lite ordning igen. Ska bara en sväng till IKEA och köpa hantag imorgon på vägen till syrran.Ut och umgås lite och kolla på deras nya snygga kök.Jag har fått en liten för glimmt från ett kort på msn. Men jag vill se de LIVE jag var ju med och bestämmde tapeterna *L*
Känner att de kanske är dax att kolla över vad man har för foton att ta med sig  till  scrappingen  som är om bara två veckor jippi. Tänk ca 100 tokiga tjejer under samma tak med samma intresse och bara scrappar från morgon till kväll  HELA helgen. De är såååååååååå himla kul,de är tredjegången jag är  med.
På pyssel fronten har de inte hänt så mycket några kort men ni vet ett hann jag, redan skicka innan den hamnade i scannen.
Linus ska ha halloween fest, så Linus  och jag har fixat inbjudningskorten 22st(hela klassen)
Här är några stycken han har gjort.






 
Hallå jag höll på att glömde Gratta Ann Britt min kära kollega på födelsedagen i dag och säga att jag SAKNAR er, mitt gamla jobbarpass MASSOR. 

Nä dax att göra något innan jag somnar jag kan inte sitta still för länge *L*.
tjingeling vi hörs en annan dag

[ Äpplen ]

Helgen har gått till att sova lite (efter som jag jobbade fredagnatt extra), kollat på köksbord och letat hantag till köksluckorna.Vi åkte till Ikea bäckebol bla, de skulle vi inte gjort (gör inte de just nu) de håller på att göra om hela varuhuset. Så allt var verkligen i kaos, de fanns nästan ingenting varken att få ideer från el. att handla. Billigt blev de.

Jag får göra som Malin.F läskas av grannarnas fina äppleträn. Våra åpplen är så små och bara massa fula prickar på.
Men i lördags när vi skulle gå och handla lördagsgodis, tog jag mod till mig (äntligen)jag såg någon vara ute i en trädgård som jag ofta går förbi när jag är ute på promenda med Sally och frågade om vi fick lov att plocka lite äpplen. Vi fick plocka hur mycket vi ville :) :). Rasmus ögon var som klot man såg hur lycklig han blev. Han verkligen älskar äpplen,han kan lätt äta upp några stycken (5-8st OM han får/finns)om dagen.

Visst är dom fina.

Men ibland kan de vara svåra att komma åt. Men skam den som ger sig.

Visst ser han lycklig ut  Rasmus.

En sista bild på mina busfrön, jag älskar er.

Varit på Liseberg

Här hemma är de full rulle hela tiden (som hos de flesta .) Tyvärr har jag inte så myvcket ork till att pyssla fast de börjar suga lite i pyssel tarmen. Men de är ju faktiskt mindre än 3 veckor tills man ska få åka på scrappträff *JIPPI* sitta och scrapp med 99 st med samma intresse som jag *LER* under samma tak i två dagar jippi jippi :) :) de ska bli JÄTTE roligt.

För några helger sedan var vi på Liseberg  med våra goa vänner Anna Jonas Elin och Albin var med. Jätte kul att se de "små" liven med stora ögon och glada munnar *L*

Visst är de roligt när någon får vatten på sig och blir jätte blött. Albin hoppas nog att mamma ska bli lite blöt Elin skyddar sig mellan brossan och mamma *L*


Rasmus, Elin (och Linus) tyckte denna snurrade härligt så de ville åka den igen. Fast engång fick räcka för mig. Men de åkte själv andra gången.


Gissa vad dessa busfrön skrattar åt??

Känner ni igen er ? visst var de roligt att gå och kolla i denna tokiga speglen när man var liten på liseberg.


Linus lycklig med en stor kexchoklad.
Turen var med oss, båda familjerna gick hem med en stjärnvinst.
Vi med en jätte kexchoklad och Dovblad/ Engkvist vann en jätte toblerone.
Alltså en Jätte lyckad Lisebergsdag.

Nu har vi bestämmt oss

Nu har vi bestämmt oss köket blir svart och trä.Anders provade måla en av våra gamla luckor för att se hur de blev. De blev jätte snyggt, så Anders har fyllt upp med att måla *LER* nu många långa dagar på jobbet. Men de kommer de vara värt.Kort kommer senare när allt är färdigt.

Lite layouter till semester albumet (lettersize)

våra nyfunna vänner Alicia ,Alex och Linus som har rullat sig i sanden innan de hoppade i badet

Rasmus och Linus lekte lite med vattenmelonen att de var ett rymd ägg, därför denna udda titeln.

Här badar  Rasmus och jag på ett av våra favorit ställen på krk i kroatien

Även några kort är gjorda men som vanligt glömmer jag att scanna dem innan 
jag gav bort dem. så håll till godo med dessa två.

Vi var ju på döskalle fest för ett tagsedan så var passar inte bättre än ett döskallekort *fniss*


Ha en skön helg allihopa
kram