Ätit idag...

Idag blev de en av Anders favoriter som vi har hittat tack vare att vi började med GI.
Anders säger jämt att han inte gillar kykling men denna gillar han ;) kanske för att han älskar ädelost och vin *LER*

Gorgonzolafilé med valnötter (O Lauritzon) att äta hemma hos oss
Fast till killarna blev de "ren" kykling och fjärilspasta

Till Portioner: 2

Ingredienser:
2 kycklingfiléer à ca 150 g/st
olivolja
1 purjolök
1 burk crème fraiche
½ dl vitt vin
1 tärning kycklingbuljong
100 g ädelost (t ex Kvibille ädel)
Valnötter
Salladsblad
Tomater i skivor

Utförande:
Stek filéerna i rikligt med olja på hög värme i några minuter tills de är gyllenbruna.
Ta upp filéerna. Bryn purjolöken tills den mjuknat och fått lite färg.
Tillsätt crème fraiche, vin och buljongen. Smula ner osten och låt den smälta.
Lägg tillbaka filéerna Låt puttra i 10 min under lock. 
Servera med hackade valnötter, salladsblad och tomat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback